Javascript is required to view this map.
 
Her fandt vi fødevarerne
 

Opskrifter

 

Boller med dalarhvedemel

Ca. 12 stk.

½ liter koldt vand

5 gram økologisk gær

1 tsk. rørsukker<

Æble-gløgg

Ca. 8 krus

2 flasker Frugthavens pasteuriseret æblemost

2-3 pressede appelsiner

<

Iste med Frugthavens Æblemost

1 krus iste (gerne Kusmi te Sweet love, eller en anden krydret te)

1 krus æblemost

s

Æblesnaps

Opskrift på Æblesnaps

Gå til opskriften

Boller med dalarhvedemel

 
 

Ca. 12 stk.

½ liter koldt vand

5 gram økologisk gær

1 tsk. rørsukker

1 tsk. salt

Ca. 550 gram økologisk groft dalarhvedemel

Fremgangsmåde

Vand, gær, mel, salt og sukker røres sammen til en blød dej. Den sættes i køleskabet i en skål med låg natten over. Næste dag sættes bollerne på en bageplade med bagepapir. Du kan bruge hænderne eller to skeer, der er dyppet i vand til at tage dej op i små portioner. Bollerne må ikke rulles. Pladen med boller sættes i en forvarmet ovn med det samme ved 230 grader C og bages først i 10 minutter, derefter skrues ned for varmen til 210 grader C og bollerne bages videre i ca. 10 minutter. Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte. En blød dej giver flade, men saftige boller. God fornøjelse!